Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łzawienie

życie mnie nauczyło
zginać kolana
i koronę mi zdjęło z czoła
głowę ozdabiając cierniami

kazano mi milczeć
bo umarłych nie zbudzi miłości słowo

więc nim się z duszy wykrwawię
to co najmocniej kochałem
wyznaję łzami

101 654 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • giulietka

    29 March 2016, 12:46

    Gdy z bezmiaru wyłaniałeś czas
    i opierałeś się na przeciwnym brzegu,
    usłyszałeś daleki mój płacz,
    i od wieków wiedziałeś, dlaczego.

    Wiedziałeś, że takiej tęsknoty,
    która raz się napiła z Twych ócz,
    nie ,nasycą słoneczne zachwyty,
    lecz rozkrwawią jak brzegi róż.

    Wojtyła

    Tak mi się dziś przeplatają ulubione poezje, Jego i Twoja i ciągle odnajduję tu styczną na granicy nieba.

  • PainWithoutLove

    25 March 2016, 11:53

    Piękny wiersz. Adnachielu, znów muszę sobie coś zabrać od Ciebie.. :) tak mnie urzekło :)

  • 24 March 2016, 21:36

    Jest dobrze -jak dla mnie.

    Póki co nie zapowiada się na zwiewanie ;)

    Miłego wieczoru

  • Adnachiel

    24 March 2016, 19:12

    Trochę go zmieniłem :)
    Ale mam nadzieję, że i ta wersja będzie się podobać.
    Jeśli nie, wrócę do poprzedniej wersji, chociaż... :)
    Dziękuję Ci Malusiu i Tobie dziękuję Uciekinierko [tylko... nie uciekaj za daleko :)].
    Pozdrawiam również :)

  • Malusia_035

    24 March 2016, 12:53

    Znowu zabrakło mi słów ...wzruszasz niesamowicie mocno ..

    Pozdrawiam Adnachielu :))

  • 24 March 2016, 10:26

    Prawdziwe Bogactwo ... ten wiersz.

  • Adnachiel

    24 March 2016, 10:15

    Bardzo dziękuję za Wasze wpisy pod tym nieidealnym wierszem.
    To zawsze jest dla mnie zaszczyt, gdy udaje mi się poruszyć jakąś cząstkę w Was.
    Nie wiem jednak czy to pokora, siła czy słabość, ale wolałbym sam nieść krzyż, niż być tylko Cyrenejczykiem.
    Dobrego dnia Wam życzę i proszę byście życzyli tego samego dla mnie.

  • 24 March 2016, 00:53

    Czasem brakuje słów, by wyrazić uczucia.
    Mi też...
    Dobrej nocy. :)

  • 23 March 2016, 23:45

    pokora, to jest pokora

  • słoneczniki

    23 March 2016, 21:25

    Jak Ty to robisz....? Wzruszasz słowem...