Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 6 October 2023

wiosna, 2023

życie jest -
do moich oczu o barwie ziemi wspinają się
rośliny poprzez i pomimo
i jak one wyrastają tak od siebie do mnie
to jest życie
i jak one wyrastają tak ode mnie znów do siebie
to jest śmierć

więc ja do nich dziś mam wyrastania całą łąkę
i zgiełk pomiędzy ziemią a zielenią dotyk jasny
śmiech
śmieję się w czuwaniu szaleńców śmieję się
biegnąc palcem po żebrach czuję jestem blisko
serca a ono biegnie ze mnie na tę wiosnę rozkłada
zieleń na czerń i spojrzenia na kwadranse

chwytam żagiel słońca wystawiam ciało na może
podróż jest we mnie a ja w podróży
wygięta biel fali i przepaści na wietrze
jest życie jest śmierć jest źródło bijące
co sprawia czas
jest ścieżka że wróci - tak ode mnie znów do siebie
poprzez i pomimo
ja zaś wyrosnę bezładnie i nazajutrz
z oczu moich na przełaj

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • .Rodia

    20 October 2023, 13:16

    ciekawy wiersz, czyta się jednak trochę jak tekst piosenki co utrudnia czerpanie przyjemności z tego co napisałeś

  • zatopiony.wrak.

    24 March 2023, 22:02

    kosmos Kamil. nie wiem jakie są te źródła w Tobie, nie wiem, czy ktokolwiek umiałby płynąć z Twoim nurtem

    wspaniały wierz, wspaniały!