Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rada

Życie cię nauczy,
poświęceń ofiary,
bo sumienie mruczy,
będziesz i ty stary.

Obudź serce swoje,
niech innych raduje,
otwórz weki słoje,
niech dobra skosztuje.

Nie nosisz oręża,
co duszę bogaci,
wiedz dobro zwycięża,
i dobrem odpłaci.

2527 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!