Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Związek"

„Związek”

Mówisz kochasz , myślisz lubię
Mówisz dam , ale po ślubie

Myśli skrywasz , grasz idiotkę
A ktoś zbiera , słówka słodkie

Potem ślub i dwójka dzieci
A czas leciał i wciąż leci

Czy naprawdę Mars i Wenus
Przysłużyły się tu czemuś

Czyś tu tylko dala ciała ?
Czyś naprawdę tego chciała ?

Czy zaklepać berka sobie
By go inny nie skradł tobie

Jeśli czytasz splot tej zwrotki
Nie bądź taka jak idiotki

Przemyśl nie raz nie dwa może
Tutaj instynkt niech pomoże

Niechaj ogień w sercu plonie
Byś go mogła długo ponieść

Póki zdrowia i ochoty
Nie zabraknie wam na psoty

Janusz Dziewanowski

16 694 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • krysta

    11 April 2013, 16:52

    Ciekawy wiersz...zakończenie pachnącę...
    Pozdrawiam :)