Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piękniejsza

Zrodzona z cierpienia
stoję twardo
przy gruncie szorstkim
twardym
ukształtowana w łonie
matki miękkiej
ciepłej
ukształtowana przez ból
zimniejsza niż kiedykolwiek
stoję
przyodziana w korale
słonych łez
upiększające
wytatuowana
blizną na bliźnie
w szlachetne wzory
upiększające
stoję wpatrując się
w światopoglądy
oczami wypełnionymi
zdarzeniami
mądrzejsza? nie
raczej ostrożniejsza
słucham
krzyków uparcia
każdy przy swojej racji
śmieję się
ale tylko w środku
nie warto pokazywać
że myśli się więcej

stoję
piękniejsza niż kiedykolwiek
bo zrodzona
z bólu

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących