Menu
Gildia Pióra na Patronite

SELFIE

Zrobiliście kiedyś może takie zdjęcie
Pierwiosnkom nad miętowym w południe
Nurtem górskiego potoku

Gdzie w dalszym planie jeszcze
Materac zieleni łąk nadmuchany
Powietrzem z traw i ziół
Wyściełany prześcieradłem zawilców

A wieńczy tę fotografię jakby alegoria zbawienia
Szczyty gór w aureoli z błękitów nieba
Promieniującej z korony którą złota jasność słońca

Jeśli widzieliście taki kadr
Zobaczyliście mój autoportret

297 790 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!