Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pożegnanie

Zostawiłeś mnie z sercem ubranym w czerń
z żałobą , która dla świata zakryta ,
tylko dla mnie widoczną być mogła......

Byłam załamana , moja dusza została rozerwana.....
Nikt nie widział moich łez, kiedy nocą płakałam.....
Nie słyszeli kiedy me serce krzyczało......

Przyszedł jednak taki dzień , w którym
na nowo poczułam cię.......
Poczułam cię w słońca promieniach,
w kroplach deszczu spadających na ziemię......

Kiedy wiatr zawiał poczułam twoją dłoń,
delikatnie pogłaskałeś mnie po policzku,
palcami przeczesałeś włosy........

Zacząłeś burzyć moje mury,którymi obstawiłam swoje serce,
ukrywałam się przed światem, a ty wpuściłeś światło,
zrobiłeś to co dla innych wydawało się niemożliwe,
tym jednym znakiem, że u ciebie wszystko dobrze......

Pozwoliłeś mi w końcu żyć ,
uwolniłeś swą duszę, którą zatrzymywałam........
Żegnając się z tym światem delikatnie
musnąłeś mej duszy....jak motyl skrzydłami.......

40 348 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!