Menu
Gildia Pióra na Patronite

Darczyńca

Zostałem obdarowany
Zwiewnym i ulotnym czymś
Dostrzegłem subtelne zmiany
Poczułem, że jestem kimś

Kipiące od nienawiści
Chodniki w krótkie historie
Parkany, bluszcze zawiści
Tłumy nie wyzwolone

A ja czytam ten list
Od Ciebie, i nie przestaje
Myśleć, że jestem kimś
Gdy szczerość przede mną staje

Odkrywam pierwsze dwie
Strofy samego siebie
Dopisz kolejne dwie
Może znajdziemy siebie

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
  • 19 July 2019, 20:03

    Pisanie od zawsze sprawia, że czuję się jak ktoś, kto przed chwilą spotkał się z przyjacielem i opowiedział mu swoje sekrety.
    Cieszy mnie fakt, że lubisz "mnie" czytać.

    od Naja i Eneida