Menu
Gildia Pióra na Patronite

ostatnia droga.

Zniknęli,
choć przed chwilą jeszcze tu byli.
Odeszli bez słów,
pocałunków,
bez pożegnania.
Odeszli w mrok
lecz w sercu pozostała
fotografia z ich życia.
Barwna, realna.
świeża, tak dokładna.
Każdy ich dzień zatarł się w sercach
tak wielu z nas,
choć płomień ich dusz dopiero co zgasł.
Pociągiem do nieba podążają teraz,
czasem przystając na kolejnych stacjach
I widzą wtedy przez zamglone szyby
setki chusteczek ukrytych w dłoni.
ktoś im macha, ktoś i płacze.
i słyszą krzyki : już was nigdy nie zobaczę!
A oni już zbyt daleko są
byś mógł dogonić ich.
Tory życia zatrały swój ślad
bo przyszedł na nich odpowiedni czas.
__________________________

4391 wyświetleń
55 tekstów
1 obserwujący
  • 8 August 2010, 14:59

    dziękuję ślicznie za komentarze i opinie .
    A życie niestety zaskakuje - raz w pozytywny sposób raz w całkiem odwrotny.
    3 lutego odeszło trzech maturzystów, którzy mieli jeszcze całe życie przed sobą, niestety wypadek nawet nie pozwolił im na zaskoczenie, to przypadło wielu ludziom którzy ich znali, którzy planowali z Nimi swoją przyszłość.

  • 8 August 2010, 07:20

    Po każdym z nas zostaną tylko zatarte przez czas ślady.