Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powiem Ci w tajemnicy...

Znam takie oczy niebieskie co o łyk miłości proszą ,
Barki znam silne co bagaż trosk noszą .
Znam oplatające jak bluszcz delikatne dłonie ,
I znam takie serce , które gaśnie , a potem znów płonie .

Znam uśmiech taki co zawsze rozświetla twarz moją ,
I znam marzenia takie , które skrzydeł dodają i niepokoją .
Znam sny jak szatan zmysłami opętane ,
Łzy znam , bez przyzwolenia płynące same .

Znam uczucie opuszczenia , zdrady i złości
I znam uczucie pięknej gorącej miłości .
Znam uczucie lęku , troski i niepewności ,
Pożądania , przyjemności i znam uczucie zazdrości .

Serce moje też i inne tajemnice kryje ,
Ale tych Ci nie wyjawię póki żyje .
Powiem tylko , że na przekór światu i Twojej osobie
Czuje że żyje - dzięki Tobie

...

7285 wyświetleń
60 tekstów
51 obserwujących
  • Demonekpaulinka

    2 November 2010, 23:46

    Cudowny wiersz!... :))

  • izula31

    2 November 2010, 21:06

    Dziękuje Wam , również pozdrawiam :)

  • giulietka

    2 November 2010, 21:04

    Można odpłynąć...i odnaleźć skrawek siebie... między wierszami...
    Czegóż chcieć więcej od wiersza?:)
    Pozdrawiam:)

  • izula31

    2 November 2010, 20:15

    Dziękuje Gerardzie

  • Seneka 18

    2 November 2010, 20:09

    Przepiękny wiersz...