Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sławek

Znam Sławka od dawna
Co jakiś czas go widuję
I choć wiem że człowiek ten wiele rozumie
To popłynie z prądem
I nic nie wykrzyczy
I nic nie powie

Z wiatrem przeminą fakty znaczące
A ekran pokarze zbyteczną ułudę
A Sławek choć gdyby mandat niczym buławę
Nic zwyczajnie
Nic po prostu nie powie

Nie spisze raportu o tym co było
Bo lud pokorny go nie poprosi
I tylko tyle będzie ludowi
I tylko tyle co sam dostrzeże
Tyle tylko co go obchodzi

76 510 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!