Menu
Gildia Pióra na Patronite

DRUG DRAMA

Znaleźli go na śniegu leżącego,
od złotej aury nieprzytomnego,
samego i przedawkowanego ...
jakie było imię jego ... (?)

Ach ... Kurt ... człowiek,
który spadł nam tutaj z chmur,
śpiewał mu aniołów chór upadłych
i nie został przy nim żadny, och kur ...

Wada wrodzona wyjątkowości,
przekleństwo sławy i samotności
a w żyłach złota aura nicości
płynęła tak często z pragnienia miłości ...

Jaka jest prawda o jego śmierci?
Tchnienie tragizmu poczułem wtem w piersi ...
w życiu mym młodym po raz ten pierwszy,
gorszy niż tragizm niektórych mych wierszy ...
i spadłem na Ziemię z chmur.

Pamięci Kurta Cobaina (1967- 1994)

71 129 wyświetleń
1139 tekstów
9 obserwujących
  • PetroBlues

    8 December 2020, 17:26

    Ach, okej, rozumiem:) Cóż, ja jestem rocznik 90...nie wiele pamiętam z tych ostatnich lat Kurta...przyznaję się do braku wiedzy ;) Kłaniam się :)

    od Moon G
  • Moon G

    8 December 2020, 14:06

    @PetroBlues ... to nie o tym, raz przedawkowal i go znalezli, naglowek w gazecie nosil tytul wlasnie drug drama ...

  • PetroBlues

    8 December 2020, 08:07

    Z tego co wiem, to gdy go znaleźli, był trochę postrzelony...