Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie kosić

zmieniłem zamiary
zamiast prosić
postanowiłem
życie kosić
przyzwoicie
zacznę pracę o świcie
wykoszę wszystkie chwasty
a od jedenastej
utnę sobie małą drzemkę
potem
dalszą część zrobię
nie zostawię żadnych smęcideł
ani życiowych straszydeł
teraz wygląda zupełnie inaczej
trochę podobne do raju
i żwawo skacze
nie mogło być inaczej
zrobiła się afera
wszyscy zazdrośni
jak cholera
nie przebierając w słowach
powiem krótko
każdy może to zrobić
we własnym domu cichutko

***
Dział: Myśli nieokiełzane
***
Zbigniew Małecki

20 858 wyświetleń
266 tekstów
1 obserwujący
  • Thebestkasiaa

    31 July 2016, 15:30

    Dla każdego z nas życie jest innym darem. Może być bolesne, trudne, przykre bo są w nim też chwile warte łez. Ale może być też wielkie i cenne. Nasz los jest niepojęty. Nie wiemy co nas czeka. Nasza egzystencja może być również łatwa, pełna radości i miłych niespodzianek. Warto czekać na ten okres błogiej rozkoszy...Wiersz dający do myślenia :)
    Pozdrawiam serdecznie Zibby77 :)