Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odchodzę

zmieniam adres
zamieszkania mojego serca
zmieniam perspektywy
pakuję stosy niespisanych
myśli
zapisuję na dysku słowa
ważne i ważniejsze
i mniej

i odchodzę
sentymentalnie
wśród łez na
szybach samochodu

odchodzę bezpowrotnie
wyrywam siłą dom z wnętrza
odkładam na półkę
i zamykam za sobą pokoje

odejście moje
spojrzenie wreszcie nie wstecz
ułożenie tchu na nowym
nocnym parapecie

i nawet troszkę szkoda
że nikt nie zapłacze

10 103 wyświetlenia
73 teksty
9 obserwujących