Menu
Gildia Pióra na Patronite

być...

złotą obrączką na palcu
błyszczeć słońcem wokół
będąc w zasięgu wzroku
na każde dotknięcie

symbol miłości i oddania
złoty krążek na palcu
serdecznym się kręci
szczęściem toczy się koło

złotym szlaczkiem płyną
chwile we dwoje radośnie
w miłości szczęśliwy traf
tym samym torem zgodnie

złota obręczą skromną
a wzbudza przyśpieszone
u boku bicie serc jak...
dzwon i kuranty weselne

obrębem radości wzajemny
na co dzień lśni i płomień
miłości non stop roznieca
ogień w dwóch sercach

93 768 wyświetleń
901 tekstów
21 obserwujących
  • RozaR

    30 August 2021, 20:53

    No niech tam będzie - ten złoty pierścionek na szczęście .

  • fyrfle

    30 August 2021, 12:17

    Amen, and forever and the day.