Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

z kobietą można wszystko
bo ona kocha i tęskni
nieprzytomnie

zakryje siność swoich ust
i w czerwień je ubierze
zaśle łóżko pokryte pajęczynami
i włoży barchanową bieliznę
by sen zaprosić na wieczne zamieszkanie

nie wiedziałam że cisza
może tak oddychać
i oplatać nadgarstki litością

z kobietą to można wszystko
choć nosi cierniową koronę

8343 wyświetlenia
76 tekstów
43 obserwujących
  • Nika789

    21 April 2011, 12:01

    Marysiu, Grażko, Jacku, dziękuję, że zatrzymaliście się przy tym wierszu i że w jakiś tam sposób do Was przemawia. Dzięki serdeczne !

  • 20 April 2011, 22:24

    ..Kobieto..możesz wszystko ;) :)
    Niko...czekam na kolejną perełkę :)

    Pozdrawiam ciepło :)

  • Papillondenuit

    9 April 2011, 23:36

    nie wiedziałam że cisza
    może tak oddychać
    i oplatać nadgarstki litością

    ta cisza mówi wszystko

    pozdrawiam ciepło, Niko...
    :)

  • Nika789

    9 April 2011, 21:50

    Podziękować. Nie spodziewałam się tak ciepłego przyjęcia!!!
    Dziękuję jeszcze raz ;-))))

  • lightbreeze

    9 April 2011, 20:52

    Piękny wiersz...
    nie znałam ciszy w takiej postaci... piękne... :)