Menu
Gildia Pióra na Patronite

noc kupały

Teksty z obrazami - noc kupały - littlemess
noc kupały - littlemess

zimne krople rosy
wśród porannych mgieł wplatasz drżącą dłonią w moje
włosy

splecione ze zbóż kłosy
spokojne rzeki prądy w bezkresną dal
poniosły

ogień dogasa na skraju nocy
z czerwcowego lasu ptaków miłosne niosą się echem
odgłosy

przede mną błyszczą jak księżyc twoje oczy
a wokół brzmi już tylko szmer zielonych stóp
bosych

_
ps. zazwyczaj piszę wiersze białe... ale tym razem - mini szaleństwo na cześć "święta"!

27 845 wyświetleń
243 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!