Menu
Gildia Pióra na Patronite

My I Mroczności.

Zgaszonej świecy zapach się unosi
leżysz obok, w kojącej nocy
rzęsy Twe złączonej ciemności
- pióropusz przyjemności.

... Na ustach Twych wino czerwone...
... W pośpiechu drastyczności...
... Niestarannie moimi wargami zmyte...
... Umieraliśmy z radości...

Cisza, a między nią zapach ulatującej rozkoszy
sklejone, pasujące sobie mroczne nagości
i jeszcze tylko serc bicie
- wydźwięk naszej jedności.

http://www.youtube.com/watch?v=-hH1zutgUGk

81 777 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    4 February 2013, 04:27

    Dobra noc...

  • Papużka

    4 February 2013, 04:24

    Dobranoc...

  • Papużka

    4 February 2013, 04:19

    nawet plasteliną nasze uczucie
    pod serca wpływem się ogrzewa
    w modelowaniu mieć wyczucie
    swą lepkością myśli opiewa

    w swej niedoskonałości
    odkryliśmy szczęście
    aby w przyszłości
    wyciągać ku sobie ręce

  • scorpion

    4 February 2013, 04:13

    Koszt ten niczym jest
    i praca niewielka
    gdy tak jak my
    dąży się do szczęścia

    Lecz czy szlifować?
    wszak pamiętaj
    że diament jak ta brzytwa
    ostro, bezlitośnie cięta...

  • Papużka

    4 February 2013, 04:07

    teraz chcąc uchwycić
    to tak jakby łapać wiatr
    tylko nektar ten wypić
    i skrystalizować kadr

    diamentem jest nieoszlifowanym
    lecz my będziemy to kształtować
    prace i wiarę w to powkładamy
    będzie nas to sporo kosztować

    ;)

  • scorpion

    4 February 2013, 04:03

    Zalet będzie wiele
    wad pewnie też
    strawię to co złe
    spokojna dusza teraz wrze

    Nie puszczę Cię
    choć złapać nie mam jak.

  • Papużka

    4 February 2013, 00:35

    życie naszą bajkę napisze
    nie jedną wyrwiemy stronicę
    metodą prób i błędów istniejąc w zachwycie
    szalone teraz nawet w dłonie tego nie uchwycę

    by pomóc ziszczeniu marzeń
    nakreślę metodą ziw
    kiedy na kartce wymażę
    zalety i wady nasze...

    nie myśląc racjonalnie
    pobudzając kreatywność

  • scorpion

    4 February 2013, 00:29

    Słowniki napiszemy sami
    nieskończone stronice
    słowiki zaśpiewają o nas
    melodie romantyczne

    W biedzie czy majętności
    w szczęściu lub ciemności
    byleby w szczerości
    do końca przyszłości

  • Papużka

    3 February 2013, 23:48

    wkupiłeś się w moje łaski
    nie płacąc materialnością
    z Tobą ciemności i blaski
    nieopisani normatywnością

    emocje skierowane w jedność
    może zmienić wirtualność
    chcę czuć na sobie obecność
    i stworzyć z tego realność

    słów brakuje w słownikach
    za mała ich objętość
    chcę mieścić się w uchwytach
    obca nam obojętność

  • scorpion

    3 February 2013, 23:38

    Pożyczę Ci wszystko co zechcesz
    dam nawet wszystko, tylko poproś
    jedno słowo mi wyślij
    a zginę, jeśli tylko szepniesz

    Życie Ci oddam, a co mi tam
    - już oddałem
    doceń to proszę Kochana
    nie posyłaj na dno mnie
    - swego Guardiana