Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 5 May 2020

wszystkie nasze tajemne przejścia

zgarniamy z czoła natrętne myśli
snujemy obrazy

po co nam to wszystko
kiedy oddech daleki

I raz po raz
uparcie
ogrzewamy się
w zimnych ramionach

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • 5 May 2020, 20:00

    Gratulacje. :))

    od onejka
  • Adnachiel

    5 May 2020, 15:41

    Gratuluję! :)
    Tekst szczery, prosto z serducha.
    Przenika.
    Czyli wszystko to, co nieloty lubią najbardziej :)

    od onejka
  • 1 May 2020, 22:36

    tylko gwiazd zimne oczy spoglądają na nas z daleka
    a nam się zdaje, że to światełka w tunelach człowieka

    Dobranoc. :)

  • motylek96

    1 May 2020, 14:26

    ⭐dzisiaj taka. Jutro przy wierszu.

    od onejka
  • Adnachiel

    1 May 2020, 13:40

    Już kolejny dziś Twój niebanalny tekst!
    Na myśl przychodzi mi porównanie, że ludzkie serce jest jak róża na pustyni, wystarczy otworzyć ramiona, by zanurzyć się w tej oazie...

    Pozdrawiam ciepło :)

  • kati75

    1 May 2020, 13:10

    W zimnych ramionach chowamy gorące serce.Smutne ale piękne!