Menu
Gildia Pióra na Patronite

motywy ..

żelazna droga
wytycza znacząco
ważne cele człowieka
wypełniają się

toczy równo
dosadnie jak rzeka
falami podkłady
szyny poukładane
przez góry doliny
kreślą linie

na torze parowóz
energiczne zjawisko
stanowi istotę pociągu
lokomotywę
--------------------------------
Wrocław; styczeń 2014

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!