Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zegary..

Zegary odmierzają czas.
Czas wylicza tykanie zegarom.
Wczoraj było czterdzieści lat temu.
Jutro będzie gdy zamknę powieki.
Klepsydra piaskiem,
świeca płomieniem.
Dłoń dyryguje, przesypuje, wskrzesza.
Wahadło pulsuje monotonnie,
przepoczwarza się w złotego skarabeusza,
miarowo toczącego kulkę łajna.
Czas przychodzi pierwszy.
Od początku zamknięty,
na końcu ostatni w kolejce.

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • awatar

    28 August 2010, 16:53

    Dobre i dla mnie nie za trudne, pozdrawiam +