Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gość z obłoku Oorta

Ze względu na wagę tematu
słowa drgają na fali świetlnej
w najmniejsze niuanse
tonu i krzyku
timbre.

jest złudzenie
że chwile następują jedna za drugą
jak korale na sznurku
czas przeżyty nie jest
stracony raz na zawsze.

Patrzę czwartym wymiarem
na wszystko
jeśli stalowe drzwi
zamkną się za tobą
zostaniesz skazańcem
powiedz
zdarza się
reszta kwestia czasu.

Jeśli kłębiący tłum
krzyczy na ulicy
nie pozwól zrobić ani kroku dalej
niech zastygnie w bezruchu
wyemituj w odpowiednim czasie.

Gdy sytuacja jest beznadziejna
otwórz pakiet wspomnień
kiedy żona Lota miała powiedziane
żeby się nie oglądać
gdzie Sodoma jej bliscy
nie posłuchała.

Za to ją kocham
to takie ludzkie.

10 488 wyświetleń
100 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!