Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ze snu głębokiego
o nagim akcie
budzą się powoli
nie moje akacje

obsypując wiosenną zielenią
wiotkie gałązki

Na ich tle rudy modrzew
przywdziewa

szmaragdowy
podtekst

nieopodal uklękła
rozłożysta leszczyna
na obsypanej
stokrotkami
łączce
odmawiając
w skupieniu
drobniutkie deszczowe paciorki
słodkich majowych kropli
cichutko spadających
w objęcia szczerego milczenia
aż do bólu wspomnień

tęskniących
za Ojczyzną

25 554 wyświetlenia
697 tekstów
16 obserwujących
  • 11 July 2017, 10:32

    Dziękuję Krystynko
    To miło że Ci się podoba
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • Cris

    10 July 2017, 18:52

    Pięknie przyodziany... ;)
    Pozdrawiam.

  • 9 July 2017, 17:32

    Dziękuję Mirku
    to nie ja to Wena
    Pozdrawiam :)

  • fyrfle

    9 July 2017, 16:28

    Ujął mnie. Masz talent piękno i rozumiesz.