Menu
Gildia Pióra na Patronite

Białe przebudzenie

ze snu ciepłego pozostał kot
noc oddała w depozyt nieme grzechy
medialnie przebudzone bałwanki
skryły się w futerale wyziębionej bieli

w przestrzeni miasta śnieżne kule
i odciśnięty fragment krótkiego filmu
celebryci nie muszą zakrywać twarzy
pełzać między tykającymi palcami

za wcześnie na poranną kromkę obfitości
łyk grzanego wina utknął w korku butelki
szalony Turbodymomen zawstydził wszystkich
i zmywa zimę pługiem soli

27 549 wyświetleń
323 teksty
8 obserwujących
  • skrobek

    9 December 2012, 21:01

    A drogowcy jak zawsze zaskoczeni :)