Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

illu ich a ilu nas?

Zdrajcy ludzkości i życia zdrajcy,
w swej pysznej boskości ci popaprańcy
świat zmienić chcą w koszmar i tylko dlatego,
że muszą nakarmić swe chore ego.

Ktoś chciał żeby ludzie wierzyli w kłamstwa,
myśleli że wszystko co słyszą to prawda,
ktoś chce żeby chore się stało normalne
i zbrodnie ich straszne by były bezkarne.

W rzucanym nam w oczy tym piachu sprzeczności
znajduje się prawda tej oczywistości ...
ktoś chce żeby wszystko szło zgodnie z planem,
lecz widać wyraźnie, że jest to nagrane.

I robią to wszystko w pośpiechu na siłę,
bo tak sobie wszystko to zaplanowali,
że będzie tak jak jeszcze nigdy nie było ...
że będą jak bydłem tak nami władali.

Nikogo kto ręce ma, głowę i nogi
nie uznam za pana i nie nazwę bogiem
i służyć nie będę mu tylko dlatego,
że złym jest człowiekiem i chore ma ego.

I wiem, że normalnych nas ludzi jest więcej
i mamy też nogi i głowy i ręce
i co najważniejsze ... sumienie i serce
zbyt ludzkie by przegrać w nieludzkiej ich gierce.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących