Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdemaskowałam go
i poczuł się urażony
powstydził się własnej twarzy.

Odsłaniając jasne prześcieradło
zobaczyłam goliznę
-dzięki Bogu
zbyt wcześnie
w ten czas
punktualny.

Kilka kroków do tyłu
zmienia horyzonty
gdy w czerwonym zachodzie
tak stałam
wczoraj.

Wahający się wschód - zachód
zasnął w ramionach nocy
nie wiedząc co zdarzy się jutro.
I miłość o świcie dała mi znać
machając swoją rączką
znad kołyski.

22 534 wyświetlenia
262 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!