Menu
Gildia Pióra na Patronite

piętno naśladowania

zbyt wcześnie zło
odcisnęło piętno
świat stał się nagle
nieprzyjazny

wkraczając znienacka
w dorosłość trudno
odnaleźć się naprawdę

czym jest niesprawiedliwość...
a czym fałsz w żywe oczy...
na pierwszy rzut oka
nie odgadniesz w której dłoni...
kamień lub cukierek

zbyt wiele doznało się
rozgoryczenia człowiek
dla człowieka jest wilkiem
za gołębie serce dostaje się kijem

zza węgła prosto w głowę
obrywa się za nic kamieniem
coraz trudniej odróżnić
wroga od przyjaciela

coraz bardziej strach
wyjść na ulicę
od najmłodszych lat
czerpie się zły przykład
cios za ciosem
do naśladowania
jest wzorcem

93 764 wyświetlenia
901 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!