Menu
Gildia Pióra na Patronite

Byt głupi

Zbyt dużo słów przetaczam
Próbując streścić Ciebie
Poprzez zlepek sylab

Nie jestem w stanie
Mimo chęci szczerych
W ich nadmiarze scalić

Choć liter pod dostatkiem
Ująć nie zdołam
Jak mą duszę koisz

Bo jak

Rozum z sercem
O miejsce się spierają
Ciało jakby mocniej
Cudzej dłoni łaknie

3952 wyświetlenia
57 tekstów
1 obserwujący
  • fyrfle

    14 June 2019, 09:29

    Poezja liryczna z miłości.

  • 13 June 2019, 21:01

    podoba mi się Twój wygląd wewnętrzny

    plus dla Ciebie

    do zewnętrznego się przyzwyczaję

    plus dla mnie :)

    dobry wiersz