Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

"Mariage d'Amour"

Zazdroszczę, gdy ubierasz dla niego
„tę” wieczorową suknię.
W której ujrzałem Cię po raz pierwszy.

Płonę, gdy podchodzisz do niego
„tym” rozkołysanym biodrami krokiem.
Stóp bosych koniecznie, by czuć jego drgania.

Drażni mnie, „ten” Twój uśmiech
na widok jego czarno białej klawiatury.
Wyszczerzonej bezczelnie na przyjęcie Twoich dłoni.

Pomimo tego czekam niecierpliwie… bo wiem.
Wiem do czego są zdolne Twoje palce.
I to jedyna zazdrość o innego
o której nigdy się nie dowiesz
a którą mnie jednocześnie
„Tak” uraczyć potrafisz.

Bo „Tak” grasz tylko wtedy kiedy wiesz że ja słucham.
Bo tylko ja znam intymne znaczenie
każdego Twojego drgnięcia*
kiedy "Tak" go dotykasz.
Dzieląc razem z Tobą spełnienie
do ostatniego tonu.

Ten finezyjny rys napiętych jak struna pleców
W harmonii z łabędzią szyją
zwieńczonej koroną złocistych włosów głowy.
Pełnej pachnących wiosną nut
drażniącego "G.minor"
walca

styczeń 2015/wiosna czterdziesta piąta
* gra słów/z nut
muzyka: w wykonaniu Olga Goloburda
https://youtu.be/VmD0pMF-5po

28 115 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Nie płacz Ewcia

    5 June 2023, 11:42

    I zazdrość i miłość i uwielbienie i tyle emocji że już nie wiem czy ten wiersz jest erotycznym hołdem czy nadzieją, czy spełnieniem :-)

    Gorąco Cię pozdrawiam Odysie :-)

    od Naja, Eneida, laser show
  • kukaczka

    18 April 2023, 20:40

    tęsknota, zazdrość, rozdarte wspomnienia? przejmujące nuty grających emocji..
    1 ekscytacja, 2 głębia.. Spring Waltz też to ma.

    od lontano, Naja, Kardisz