Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oda do zazdrości

Zazdrości, piękna Pani,
Który Cię tak gani
Że choć wielu mówi - idź
Ty wracasz i zamykasz drzwi

Każesz zapomnieć o stałości
Przyrzeczeniach i miłości
Każesz szukać tu występku
Zdrad i własnej duszy jęku

48 212 wyświetleń
349 tekstów
7 obserwujących
  • marka

    17 February 2012, 21:09

    Ciekawy wiersz o zazdrości.
    Też dobrze się go czyta.