Menu
Gildia Pióra na Patronite

lustereczko proszę...

zatrzymaj w kadrze czasu
bezgrzeszne lata nie pozwól
ugryźć zębem daty na licu
krasę niewinną bez zmian ocal

zatrzymaj zarys idealny
młodzieńczego wigoru
nie pozwól oszpecić
zjawiskowego uroku

nie pozwól odejść
bezpowrotnie krasie
i latom bezgrzesznym
oszczędź ciału gibkość

zatrzymaj wiosnę w sercu
i bystrość świetlistą w głowie
niech to co nie udało się Bogu
szerokim łukiem ominie

93 741 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!