Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość niespełniona

Zasnęła miłość w magii ramionach
taka smutna , nie spełniona,
pełna obaw ,bólu i zwątpienia,
Leżąc w otchłani ukojenia,marzy,
aż ktoś ją wybudzi z tych sennych miraży.
Czasem nie potrzebnie rozbudzona
tańczy z burzą gniewem otulona,
potem płacze z letnim deszczem ,
i ociera łzy słonecznym gestem.
Rzuca na wiatr puste słowa
tylko po to aby złe emocje rozładować
i powrócić znów tak bez żalu
na swoje miejsce na miłosnym balu.

16 605 wyświetleń
131 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!