Menu
Gildia Pióra na Patronite

Romantycznie?

Zasłuchana w śpiew słowika
przypominam młode lata,
gdy szukałam swojej gwiazdy,
a ziemia tonęła w kwiatach.

Upojona bzu zapachem
myślę o swojej młodości,
która tak szybko minęła
i odeszła do przeszłości.

Zapatrzona w górskie szczyty
podziwiam uroki Tatr.
Wspomnienia pierwszych wycieczek
przywiał mi łagodny wiatr.

Zamyślona nad swym losem
nie słyszę muzyki deszczu.
Nie poszłam za serca głosem.
Czy spotkam cię kiedyś jeszcze?

Spacerując wśród jabłoni
znów zaczynam marzyć…
Nie pamiętam twoich dłoni
ani rysów twarzy.

6643 wyświetlenia
34 teksty
2 obserwujących