Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamyślenie

zasiadłam przy stercie połamanych krzeseł

nogi trzęsły się by głos nie uszedł
niechciane jak małe dziecię
bez buntu
nadziei
okaleczone jak nie jeden człowiek
obojętność
w nas zastyga
wychodząc
jakby na pożegnanie
szeptały
oddamy ci serce...

4695 wyświetleń
47 tekstów
3 obserwujących
  • Czinka

    7 May 2014, 16:52

    Dobry wiersz z refleksją
    pozdrawiam Elu

  • Janya

    7 May 2014, 09:53

    A mi się wiersz podoba:)))
    pozdrawiam Elu:))

  • vikkka

    7 May 2014, 09:49

    Może masz racje przemyśle ....

  • Barefoot

    7 May 2014, 09:34

    Oddzielenie nie uratuje
    stylistycznego błędu, oraz całego "utworu".

    Jeśli tak myśli autorka, to nic tu po czytelniku.

  • vikkka

    7 May 2014, 09:29

    Saro nie wiem czy zauważyłaś że wers jest oddzielony od tekstu jest to świadome .pozdrawiam

  • Barefoot

    7 May 2014, 09:13

    "Zasiadłam w miejscu połamanych krzeseł"
    Zasiadając w tak nieprzemyślanej składni, naraziła autorka siebie
    na sklecenie formy rażąco niespójnej.