Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

melodia dnia następnego (nieskrępowanie)

jesień pachnie wilgotną ziemią
tłucze się pustymi korytarzami

oplata dłonie, wkrada się
w oczodół zimnym wiatrem

żar cierpkich ust, delikatnie
rozsiewa obietnice rozmowy
nie zaskoczy nas
cisza niespodziewana,
ostra niczym chłodny poranek

źrenice z ciekawością przyglądają się
słowom z których jesteśmy
stworzeni

mów nieskrępowanie, to tylko
szelest liści przypomina, że nic
nie jest dane na zawsze.
http://youtu.be/viSIUfBqK2k

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!