Menu
Gildia Pióra na Patronite

Święty Piotr-spotkanie z duszą...

Zapytaj mnie duszo o drogę...
Ja Ci ją wskażę...
odnaleźć pomogę...
blask światła zobaczysz
na końcu tej drogi
tam wrota do raju...
wysokie progi.
Lecz-jeśli za życia
dobrą byłaś duszą
czy chcą-czy nie chcą
wpuścić Ciebie muszą.
Tam wiele już takich
jak Ty spaceruje
wspomnienia o życiu
Panu Bogu snuje...
On-w swej dobroci
wszystkie wynagrodzi...
wiele z nich bowiem
ponownie się narodzi...

55 170 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!