Menu
Gildia Pióra na Patronite

zaniki niepamięci

zapomnieć o tobie jak zima
zapomniała o śniegu
jak trawa co palców szronu
dotyku już nie pamięta

dopóki pod skórą nadgarstków
pulsujesz w moich w żyłach

i nawet liście na drodze
nie zatrą naszych śladów

gdy niebo zamknie mi oczy
ostatnim płatkiem śniegu

pod zamarzniętą rzeką
nawet na drugim brzegu
nadal będę pamiętać

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    7 February 2020, 09:25

    Ta historia... zwierciadło błękitu.

  • giulietka

    7 February 2020, 07:01

    Dobrze, że ja rozpoznaję Cię po charakterze... pisma!:)
    Yesteś niepowtarzalny! :))

    od yestem
  • 6 February 2020, 23:29

    Z pewnością. Ja z twarzy, to najbardziej do nikogo... ;)
    Dobranoc. :))

  • giulietka

    5 February 2020, 06:45

    Ja chyba Pana skądś znam?;))

  • 4 February 2020, 22:53

    Niepamięć absolutna...
    Dobranoc. :))