Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapomniany sen

Zapomniany sen
Niekończące się dnie
Wciąż siedzisz
W głowie …

Po co udeptujesz drogę
Której nie przemierzysz?

Po co mówisz
skoro i tak słowami okłamujesz?

Blada twarz
Krople łez na ustach.
I czekasz,
By dobić?

Wytrwałość jest dla słabych
Westchnienie zmorą chwili
Nieuleczalny bezdech
Dusisz myślami

Pozostałością światła
W wąskim tunelu
Resztkami wody
Na pustyni
Jestem.

4626 wyświetleń
76 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!