Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wciąż za daleko.

http://www.youtube.com/watch?v=TiinAVjPyRs

Zapominamy się,
wykonujemy zbyt śmiałe gesty,
dające nadzieję,
zadając sobie potem pytanie, czy nie złudną.

Staramy się tłumić uczucia,
ukrywając je w zakamarkach serc,
oszukując siebie samych.

Nasze spojrzenia mówią więcej
niż tysiąc słów,
a więc spuszczamy wzrok,
chowając głowę w piasek.

Zbliżamy się do siebie,
jednak nie wystarczająco blisko,
by być razem.

Tuż obok,
lecz wciąż za daleko.

1571 wyświetleń
11 tekstów
63 obserwujących
  • gorzkaczekolada

    3 November 2013, 12:00

    dziękuję bardzo za tak miłe słowa! :)

  • 2 November 2013, 22:38

    Piękny wiersz zakochałam się w nim pozdrawiam.