Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka Ty

Teksty z obrazami - Taka Ty - exsilentio
Taka Ty - exsilentio

Zapierająca dech, czysta chwila.
Taniec z Tobą na ekranie,
Nad nami gwiazd zamieć.
Kwiat zapachem dotyka motyla.

Świerszcze pocykują w marnej trawie,
Czujne kaszlnięcie Tomo.
Tańczę z Tobą w domu.
Dziękuję Ci, Panie. Łańcuchy łamiesz.

Rzeka mruczy jak mokro zadowolony kot,
Spleciona mgiełkami muzyki.
Tańczę z Tobą mimo praw fizyki.
Motyli dotyk ust i dłoni splot.

Uśmiechasz się do mnie szczęśliwa,
A echa śmiechu fruną bez grzechu
Do wodą bryzganej strzechy.
W rozmarzonej ciszy chwilę się kiwam…
I chwilę jeszcze…
Drzemiąca miłość prawdziwa.

Quid Quidem

42 266 wyświetleń
589 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!