Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powrót do …

Zapatrzony w barwę miłości naszej,
z nieokreślonym kształtem żądzy…
w rozpaczy serca wsłuchuję się w ciszę …nadziei
pozostały marzenia …i słowa boleśniejsze od ran
pustką …wiatr smaga jak bicz! żal słów
Odkryłem Ciebie w … sobie
Płacę srogą cenę za dotyk
Grymas bólu nadzieją posklejam
Zamknę oczy … dotknę rzęsą Twą fale uniesień
i wrócę do…czterech ścian
godząc się po cichu na … nie swój świat
kolejna łza spływa po cichu
a myśli płaczą
jak ukryć Ciebie w zamczysku i podziemiach ciała swego ?
rozpalić tysiące świec w komnacie serca
łoże zasłać płatkami róż
zrzucić skrzydła cierniem owinięte
i ostatnim pocałunkiem
przyszłość z powiek zdmuchnąć

17 385 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    27 July 2010, 08:21

    dzięki dziewczyny :)

  • Nutka67

    27 July 2010, 08:20

    Mnie również przypadł do serca. Piękny.
    Pozdrawiam.

  • 26 July 2010, 21:46

    Piękny wiersz Bogdanie...tęsknota i rozdarcie duszy bywa najlepszym natchnieniem...

  • Bogdan Z

    25 July 2010, 11:43

    :)

  • IBELLA

    25 July 2010, 11:38

    Za pozwoleniem zabiorę. :)

  • Bogdan Z

    25 July 2010, 11:37

    :) dzięki Kajuś :)

  • IBELLA

    25 July 2010, 11:36

    Bogusiu bardzo piękny wiersz ... aż dreszcz przechodzi ;)

  • Bogdan Z

    25 July 2010, 11:35

    dzięki o Pani :) pozdrawiam Cię Bożenko :)