Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapadam w sen
Może już śpię i śnię
Księżyc uśmiecha się
Razi w oczy jego blask
Piękny On...można aż tak
Skraść serce w nocy?
Zadaję pytanie retoryczne
Potrzebuję pomocy
Odpowiedź jest jedna
Oczywiście że tak
I co dalej się dzieje?
Każda gwiazda się śmieje
Księżyc zatapia się w wybranej
Prosi o ust całowanie
Ona - wybrana - poddaje się
Miłości żar stapiają się
Czy rozdzieli ich coś?
Piękna ta noc złoty pył
Pomiędzy nich wkradł się rym
Trwają dzielnie nieskończenie
Wiele żyć przed nimi
Zagrozić im może tylko dzień
Może słońce lub jego cień
Za chwilę kolejny świt
Ciiiiiiii
Cieszymy się chwilą
09.08.2022
23:07

281 872 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!