Menu
Gildia Pióra na Patronite

ta niepewność

Maciek Zz

Maciek Zz

Zanim uchwyci spojrzenie, co się przedrze przez powietrze,
a w oczach dojrzy omdlenie - nie uwierzy jeszcze.
By uwierzyła - cóż robić? - jeśli oczy nie wyrażą,
jakie słowa przysposobić, co nie zlekceważą?
Kiedy dotrze szept mój płochy i zadrży serce dziewczęce,
już "pierwsze koty za płoty" - dusza dalej w męce.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • RozaR

    11 July 2020, 14:59

    Proszę pisać w słupku
    Lepiej się układa melodia
    O ile łaska :-)