Menu
Gildia Pióra na Patronite

Just Ann!

Zamknięta w sobie,
wyjścia nie znajdziesz.
Ktoś zabrał klucze.
Ktoś zabrał „bardziej”.
Bardziej nie można.
Nie da się więcej.
I chociaż bardzo...
Bardzo chcesz więcej.
Znowuż tam stoisz.
Na tej pustyni.
Wśród tego piasku
i szumu morza.
Myślisz, że wróci,
co utracone.
Lecz rzeczywistość
to podła zmora.

Wciąż czegoś szukasz.
Wśród tego piasku.
Jakby zaklęta...
Magia w nim była.
Lecz tylko cisza...
Cisza. Wspomnienia.
Raj utracony.
Przed wielu laty.
Jak ślad na piasku...
Niezapomniany.

Po prostu kochaj.
Za nic. Jak dawniej.
To takie proste:
- Ehh! - I nic więcej.

Specially for ~sand, bo ma słabość do piasku.

147 033 wyświetlenia
1739 tekstów
256 obserwujących
  • sand

    18 August 2010, 19:17

    :)
    trafiłaś w sedno, bardziej nie można...

  • 18 August 2010, 15:28

    Sand - do usług...
    :)

  • sand

    7 August 2010, 00:32

    ...

  • sand

    7 August 2010, 00:31

    Wiesz co? jasna cholera! to chyba jakieś zrządzenie losu, że czytam dopiero teraz... nic nie widzę...

    dziękuje siostra...

  • anomalia

    7 August 2010, 00:16

    "Zamknięta w sobie,
    wyjścia nie znajdziesz.
    Ktoś zabrał klucze.
    Ktoś zabrał „bardziej”.
    Bardziej nie można.
    Nie da się więcej.
    I chociaż bardzo...
    Bardzo chcesz więcej."

    Ehh joooo. Zakochałam się w tym.

  • 6 August 2010, 22:04

    Koty to inna bajka.
    ;)

    Dziękuję...

  • 6 August 2010, 18:09

    Dziękuję ślicznie.

  • Wichura

    6 August 2010, 10:34

    Ciekawy, tajemniczy jak sama pustynia. :) Zostawiam +.

  • 6 August 2010, 07:25

    Bez przesady. Brawurowo to ja mogę kiedyś jeździć samochodem, jak mnie wcześniej na przejściu jakiś szaleniec nie przejedzie ;)

  • motylek96

    6 August 2010, 07:22

    sand faktycznie może być świetną inspiracją,jak widać w twoim wierszu.
    A tobie udało się wykorzystać w brawurowy sposób jej miłość do ..piasku.