Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złota klatka

Zamknął ją w klatce ze złota
otoczył fosą z diamentów
w oknach dał kotary z jedwabnych tkanin

Karmił z najdroższej porcelany
poił wybornym winem

wszędzie luksus i przepych
bogactwo rzeczy martwych

i ona
naiwana materialistka
dała się skuć brylantem na palcu
co jak kajdany szyte z drogocennych kamyków
związały ją z własną głupotą

Jego prywatna zabawka
w pięknym domku dla lalek

12 300 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
  • 11 July 2010, 10:45

    dziękuję za wszystkie wasze komentarze:)

    pozdrawiam serdecznie