Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamieszkam w sercu

Zamieszkam w sercu

Falują zboża niczym fala na morzu
Popatrz prosto w moje oczy
Nie
Proszę
Wszystko wiem
Pozwól tylko chwilę popatrzeć nawet z daleka
Znów idziesz szczęśliwa
Nie…
Wiem
Maskę przybrałaś
Aktorki antycznej przykładem idąc
Zagrasz rolę
Tak wybrałaś
Patrzyć muszę
Usta pragnę…
Nie wolno mi
Podpalić pragnę całe pole targany złością
Jednak patrzysz prosto w moje oczy z dala
Usta na chwile ruchem pokazują słowa
Oczyma spijam je niczym niesłyszący
Mówisz bądź mi podporą
Z daleka sprawisz jednak, że w sercu zamieszkasz
Wiem…

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 856 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • 22 June 2013, 13:29

    Ładny wiersz. :)