Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadejdzie czas

Zakwitły już wiśnie i fiołki.
Dni stają się dłuższe, słoneczne.
Choć my walkę wciąż prowadzimy,
To nie będzie trwać ona wiecznie.

Chociaż pozbawiono nas oczu,
By zobaczyć oblicze świata,
To my zaczynamy dostrzegać
Już rodziców, dziadka i brata.

I mimo, że będzie nam ciężko,
A życie nie stało się hojne,
To bitwy możemy przegrywać,
Bo wierzę, że wygramy wojnę.

Chociaż na ulicach jest pusto
- Wrócili do miast bracia mniejsi.
Na razie zostańmy więc w domach,
Bo wkrótce wyjdziemy silniejsi.

- Joanna Depta

101 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!