Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na płowej trawie w słońcu południa

Zakochani na plaży
raczą się balsamem
cieknącym z butelek

Sklejeni spojrzeniem
pobratani udami startymi
świata nie widzą z czerwonego koca

Jak dwa koty w romansie
wytrzeszczają zmącone oczy
nie widząc zachodu słońca
które ścieli łóżko upojnej nocy.

(Rozgrzany piach w pięty parzy
a kobieta szczypie)

marka

128 107 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • marka

    13 July 2010, 14:29

    Z obserwacji.
    Pływałem sobie żabką i oglądałem zakochanych.
    Pozdrawiam Wszystkich.
    marka

  • Bogdan Z

    13 July 2010, 07:50

    .....z obserwacji ? czy z ....plażowego szaleństwa .....świetne słowa ....:):):)