Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przetasowane szczęście

zagubiony element
jak talia kart bez asa
brak jednego oddala
od upragnionej pełni

dotykasz myślą
w ciszy się karmisz
czekając na coś
co samo nie przyjdzie

daję ci uśmiech
na wiatr kładę żale
już uleciałe

napełnij się spokojem
by poczuć w oddechu
lekkość czystego serca

wybrakowane to szczęście
gdy ściskasz w dłoniach zemste

26 015 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    22 May 2014, 10:49

    Ano.

  • scorpion

    22 May 2014, 10:41

    Próbuję to skomentować, ale co nie napiszę, to wydaje się zbyt słabe... Wiersz pełen nadziei w beznadziei.

  • Papużka

    22 May 2014, 10:24

    Dziękuję Irku.

    :)