Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~*Dzwoneczek*~~

Zadźwięczał dzwoneczek na pięknej choince
Przywołał kolędę by śpiewem zabrzmiała
Poruszył świat cały wesołym śpiewaniem
Rozświetlił na chwilkę by serca ogrzała

Niech słowa tak wzniosłe usłyszą anieli
Tam w górze wysoko gdzie gwiazda jaśnieje
Bo czas to niezwykły gdy dziecię przychodzi
Gdy śpiewasz kolędy dziecina się śmieje

Niech dzwonią dzwoneczki jak echo nadziei
Niech głoszą dziś światu wesołą nowinę
Że nadszedł czas próby dla zła tego świata
Przez taką maleńką niewinną dziecinę.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Gaia

    26 December 2012, 15:43

    ładnie dzwonisz Agnieszko :)

  • Pechowa_

    26 December 2012, 10:02

    Piękny Aniele wiersz... ! ;))

  • 26 December 2012, 00:32

    Ładnie dzwonisz.
    Pozdrawiam. :)

  • 26 December 2012, 00:11

    Piękny wiersz...

    Pozdrawiam miluśko i życzę miłej nocy:*